Quizaankondiging - detail

Terug

Datum - Aanvang Naam Quiz Type Quiz
Tue, 03/10/2017 - 20:00 1e Zwarte Gat 2000+ Duo Sport-Quiz Sport-Quiz
Aantal personen/ploeg 2
Moeilijkheidsgraad C
Inkomprijs 10 €
Inschrijvingen /
Vorige editie Cat.99
   
Prijzentafel
 
 
Locatie
Zaal Café Het Zwarte Gat
Straat+nr Annonciadenstraat 16
Plaats 9000 - Gent
Provincie Oost-Vlaanderen
Contact
Contactpersoon Rutger Goeminne
Email rutgergoeminne@hotmail.com
Extra info
Op dinsdag 3 oktober organiseer ik de allereerste Zwarte Gat 2000+ duosportquiz.
Zoals de titel reeds doet vermoeden, wordt het een quiz met enkel sportvragen over sporters/gebeurtenissen… van het jaar 2000 tot nu.
Van 20u tot 23u zullen maximum 20 duo’s gepeild worden naar hun kennis van de recente sportgeschiedenis. Dit zal gebeuren aan de hand van 1 alfabetfotoronde en 5 rondes met voorgelezen vragen, waarbij er meestal een linkje of conceptje ter hulp zal zijn. In totaal krijgen de deelnemers dus +-25 fotovragen en +-75 voorgelezen vragen.
Niveau: De quiz zal toegankelijk zijn zowel voor gewone sportliefhebbers als voor geoefende (sport)quizzers. Het wordt dus zeker geen specialistenquiz, maar een doenbare quiz met op tijd en stond een stevige kuitenbijter. Als ik er een label moet opplakken, zou ik zeggen dat de meeste vragen als niveau C zouden worden beschouwd in een algemene quiz. Uiteraard zijn er ook voldoende moeilijkere en makkelijkere vragen.
Inhoud: De hoofdmoot van de quiz zal bestaan uit vragen naar populaire sporten zoals voetbal, wielrennen, tennis en basketbal. Natuurlijk zullen ook vele andere sporten (die iet of wat media coverage hebben) de revue passeren.
De fotoronde wordt uitgedeeld om 20u en het einde wordt iets voor 23u verwacht.
Er is geen powerpoint, de quiz gaat door in gezellige cafésfeer waarbij elk duo de nodige foto’s in kleurenprints krijgt.
Inschrijvingsgeld: €10 per duo. Het duo dat als eerste een zaalsolo weet te scoren, krijgt hiervoor €20. De cafébaas voorziet bierprijsjes voor de top-3.
Inschrijven kan door een reactie op het forum, of door een mailtje.
Voor alle updates en de meest recente inschrijvingslijst, zie het Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/1899531670288285/