Kampioenschappen

WK
Wereldkampioenschap (Individueel)
EK
Europees Kampioenschap
OVK
Open Vlaams Kampioenschap (Individueel)
BQB-Duoquizzen
Thema-Duoquizzen
 
Format
Het Open Vlaams Kampioenschap is een individuele, schriftelijke quiz. De eerste 7 edities ging het om 240 vragen verdeeld over de verschillende categorieën, nadien werd dit teruggebracht naar 150. In tegenstelling tot de internationale quizzen, en in lijn met de Vlaamse traditie, wordt in deze quizzen af en toe ook gebruik gemaakt van linkrondes en concepten als alfabetrondes.

Historiek
Sinds 2005 wordt jaarlijks een OVK georganiseerd, met een locatie die af en toe wisselt. Na oorspronkelijke organisaties op 1 locatie wordt het OVK sinds 2012 gelijktijdig op 2 plaatsen (Hasselt & Brugge) georganiseerd. Constante in de organisatie is Steve Wuestenberghs, die in de beginjaren samen met Tom Trogh de quiz opstelde en organiseerde. Sinds de editie van 2011 waren ook de BQB, David Brugmans, Stef Vandensteen, Gerben Smit & Koen Vervremd bij 1 of meerdere organisaties betrokken.

Palmares

Editie            4e plaats 5e plaats
2020  Tom Trogh  Ronny Swiggers  David Beck  Lander Frederickx  Klaas D'Hondt
2017  Tom Trogh  Ronny Swiggers  Steven Kesteloot  Klaas D'Hondt  Bernard Kreps
2016  Tom Trogh  Ronny Swiggers  Luc Lenaerts  David Beck  Klaas D'Hondt
2015  Tom Trogh  Luc Lenaerts  Bernard Kreps  Nico Pattyn  Lars Van Moer
2014  Ronny Swiggers  Nico Pattyn  Tom Trogh  Luc Lenaerts  Gerben Smit
2013  Ronny Swiggers  Tom Trogh  Nico Pattyn  Bernard Kreps  Luc Lenaerts & Gerben Smit
2012  Nico Pattyn  Luc Lenaerts  Peter Lanssens & Koen Vervremd    Bernard Kreps & Steven Kesteloot
2012  Nico Pattyn  Bernard Kreps  Gerben Smit  Stef De Decker  Bart Van Gasse
2010  Ronny Swiggers  Luc Lenaerts  Bernard Kreps  Marnix Baes  Bart Permentier & Gerben Smit
2009  Ronny Swiggers  Luc Lenaerts  Koen Vervremd  Nico Pattyn  Bernard Kreps
2008  Nico Pattyn  Ronny Swiggers  Bernard Kreps  Koen Vervremd  Tom Vansteenbrugge
2007  Ronny Swiggers  Nico Pattyn  Marnix Baes  Koen Vervremd  Bernard Kreps
2006  Ronny Swiggers  Marnix Baes  Koen Vervremd  Maarten Luts  Luc Venstermans & Marc Craen
2005  Ronny Swiggers  Marnix Baes  Bernard Kreps  Frank Van Nieuwenhove  Marc Craen

Statistieken

    #    
Meeste zeges: Ronny Swiggers 7
  Tom Trogh 4
  Nico Pattyn 3
 
Meeste podia: Ronny Swiggers 11
  Nico Pattyn 6
  Tom Trogh 6
  Bernard Kreps 5
  Luc Lenaerts 5
  Koen Vervremd 3
  Marnix Baes 3
  David Beck 1
  Gerben Smit 1
  Peter Lanssens 1
  Steven Kesteloot 1
 
Meeste Top-10: Bernard Kreps 12
  Ronny Swiggers 11
  Luc Lenaerts 10
  Marnix Baes 9
  Nico Pattyn 9
  Derk de Graaf 7
  Maarten Luts 7
  Paul Arts 6
  Tom Trogh 6
  Bart Van Gasse 5
  Gerben Smit 5
  Klaas D'Hondt 5
  Koen Vervremd 5
  Steven Kesteloot 5
  Bart Permentier 4
  David Beck 4
  Lars Van Moer 4
  Marc Craen 4
  Lander Frederickx 3
  Stef De Decker 3
  Jo Broos 2
  Luc Venstermans 2
  Lut Muyshondt 2
  Peter Lanssens 2
  Staf Dujardin 2
  Steven De Ceuster 2
  Albert November 1
  Dorian Willems 1
  Dries Van De Sande 1
  Filips Schillebeeckx 1
  Frank Van Nieuwenhove 1
  Jo Vandenbroucke 1
  Johan Craps 1
  Kris Van der Coelden 1
  Kurt Van Laeken 1
  Tom Vansteenbrugge 1
 

Informatie: 

Error | BQB - Belgische QuizBond vzw

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.